查看: 4157|回復: 15
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[商團討論] [已更新] 推廣一下Bravo! !@#$^%&

其實樂古討論區裡面除左有積分和樂點之外,仲有一樣野叫Bravo!
但係以我個人觀察,好似冇咩人知道有比Bravo!呢個功能,定係大家覺得冇用懶得比。
雖然呢個係樂古獨有既東西,但我覺得應該係類似Facebook同Instagram既Like。
感覺冇咩大作用(但其實都算有,因為:
總積分計算公式: 總積分=(樂點*0.35)+發帖數+(在線時間(小時)*4.5)+(Bravo!*4))
比一個Bravo!差不多相當於加左10樂點比人~

Bravo!係一種對會員,發貼者既支持,希望大家都用下。

「Bravo!」最新使用守則
一、只可給予內容為有意義的主題或回覆。
二、嚴禁洗「Bravo!」,即重覆地給「Bravo!」某一會員。
三、每位會員可以對同一主題內的多個回覆均給予「Bravo!」,但會每個獨立回覆(包括#1)只限給予一次。
四、嚴禁要求別人給「Bravo!」。
五、給「Bravo!」的理由必須明確合理,不能夠單純符號或以測試方式給予。
六、所有商團主題(回覆不受此限)、交易內容禁止給「Bravo!」。

任何人給予「Bravo!」時必須遵守以上規則及條件,否則管理人員會在不通知的情況下扣回不合理的「Bravo!」。

評分

參與人數 1Bravo! +1 收起 理由
聰聰=] + 1 內容精彩

查看全部評分

回復

圖片主題等唔等於影圖分享類
圖片都唔俾得?要文章先俾得?

評分

參與人數 1Bravo! +1 收起 理由
Hellkite + 1 不錯的建議

查看全部評分

回復 支持 反對

回復 2# NeojulianEX

貌似與原來的BRAVO守則有點分別

稍後調整(全壇向)
回復 支持 反對

um..詳細不太清楚..

我都係轉貼出來~

http://www.nakuz.com/bbs/redirec ... amp;fromuid=1316234
回復 支持 反對

回復 4# 小妍~

該改了
回復 支持 反對

回復  小妍~

該改了
Hellkite 發表於 11-9-2015 01:35

都是由你改的了
回復 支持 反對

回復 6# 小妍~

希望明天還有時間
回復 支持 反對