查看: 2208|回復: 14
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 香港網絡遊戲之本季展望

講下講下,我都好耐冇出評測,
原因唔係我懶,
而係根本冇一隻GAME可以比我寫。
你可能同我講:「好多新GAME出WO大佬,又龍ONLINE,又夢夢.........」
作為一個新GAME測試員,呢D所謂既新「GAME」我絕對係有留意的。
但大家想深一層,
有幾多個人會覺得呢幾隻所謂既新GAME會係可以長玩?
就算可以比你長玩,你又可以肯定佢唔會食錢?
相信大家都好清楚,
大家都知道呢D GAME係唔可以長玩既。

冇出評測咁耐,其實我都有D驚比人炒,冇得再做測試員,
但係無奈,相信本季起碼要到五月尾至六月中先會再有大量新GAME上馬。
因為遊戲商唔係只係識搵錢,而且仲識睇搵錢既時機。
今次係未代會考,代表好多遊戲商既銷售對象都會唔得閒打機。
所以會考及高考期間,
網絡遊戲將會沈寂一陣子。

但一旦過左呢個過渡期,相信會不停有新GAME出,直至出年既10月頭。
所以大家而家唔需要成日開POST話搵新GAME玩,
因為本地既遊戲係呢幾個月都將變得冷淡,
如果大家真係非玩不可既,
可以選擇一下玩D舊GAME,例如Fantasy Earth Zero,巨商,AIKA等等...
搵住D冇咁食錢,而且玩家人數又有一定保證既舊GAME黎玩,
咁就可以作為呢幾個月既過渡期既急救品。

我係度勸喻大家,係玩ONLINE之前,一定要唸清楚隻GAME係咪岩自己,
如果你係想強化武器既,你要確定自己唔好浪費太多既金錢去玩。
如果你只想感受網絡遊戲既樂趣,不妨多上來此版,
因為我地呢班新GAME測試員係樂意為大家服務既。

記住:
流的正不了,正的流不了
回復

同感
小弟知道OG界都有靜既時候
所以唔洗驚比人炒
我相信你既能力@@
--------------------------------
不過其他唔係點發介紹帖果D就要小心D啦XD
回復 支持 反對

想玩龍之谷""..冇ac-.-
回復 支持 反對

_的_不了,_的_不了
果然流行了
回復 支持 反對

老實講, 我都係回流番FEZ既其中一個
港版online game已經唔止呢一期, 好多期都已經係唔玩得耐, 之前睇到咩天龍拋成萬蚊去玩都唔知為乜...
回復 支持 反對

其實唔做測試員都可以評遊戲既..
有心既話試下韓game吖,又唔洗驚用太多錢(買點煩吖嗎),質素又高,評測又唔驚無野寫
回復 支持 反對

我個瑪英評測orz...........
回復 支持 反對

講真....
今時今日d代理商出game為左咩!?
咪右係為左呃錢
搞到一隻真正係耐玩的都無
真係以前d game仲好玩過e+ d 垃圾game..為呃錢而出的game
真正想介紹隻好game都無....
e+ d game係一個字"抄"
重有係無新意....
回復 支持 反對

無一隻game係睇得上眼
一係呃錢
一係遊戲品質問題
(建議大大除去巨商為急需品之一 食錢程度達極嚴重)
回復 支持 反對

其實唔做測試員都可以評遊戲既..
有心既話試下韓game吖,又唔洗驚用太多錢(買點煩吖嗎),質素又高,評測又唔驚 ...
有可能 發表於 25-3-2010 07:36
做測試員既話有時有d難汁既cb id一樣有機會汁到a0a
回復 支持 反對