打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 日本幸福online SGNEO(關於官網首頁公告問題已有解釋!!)

原帖由 [H]nhk 於 27-3-2008 17:58 發表
無點同日本人接觸過...=.=
如果升lv 可能會"嘗試"用英文...
but 多數d 日本人d 英文程度都唔算太高 未必明你講咩
如果必要既接觸 例如 同日本人買野
我會搵fd...之前有個fd 識日文 又係香港人
我有套 杉 都係拒 ...

點解無啦啦收個日本人番黎既@@
個日本人都唔明你地up咩...
你地個會多唔多香港人online?
咁個香港日幸論壇呢?你知唔知?

回復 支持 反對

未玩過幸福...
我想知個戰鬥模式係點
睇圖好似好特別咁
回復 支持 反對

原帖由 對不起]] 於 27-3-2008 18:23 發表

點解無啦啦收個日本人番黎既@@
個日本人都唔明你地up咩...
你地個會多唔多香港人online?
咁個香港日幸論壇呢?你知唔知?
個日本人 女黎a.a
你話點解收A_A

多數1-2頁人度
長假期個陣會多d

個論壇就唔知咩黎...我都唔知有d禁既野= =
回復 支持 反對

原帖由 LamHoYi 於 27-3-2008 20:51 發表
未玩過幸福...
我想知個戰鬥模式係點
睇圖好似好特別咁

你未玩過幸福@@ 咁就要試下啦~

幸福係由日本出品,
現在,無論係戰鬥模式,任務系統,等等
都係全港台online game獨一無二的,(以前戲谷有幸福既時候就唔係既)

唔知你有冇玩過風色幻想系列既單機game,
戰鬥模式就同風色幻想差唔多,
係以戰棋型式進入,
戰鬥開始首先係以地雷型式進入戰鬥畫面,
戰鬥場地由格仔組成,每格放一枚棋(棋就是玩家同怪),
你操縱玩家角色以回合制方式,同以格仔移動,
移動力高,愈行得多格,
而d怪亦會一步步向你迫近,怪係由AI電腦控制,
再運用思考,靈活既頭腦,想計劃接近敵方進行攻擊,
能繞過敵人移動到敵人後方進行攻擊會有攻擊力加成,
正面向敵人攻擊不會有加成,側面攻擊也有部分加成,
當然,不只是單調的接近敵人和攻擊敵人,
還會配合多種千變萬化的技能來將敵人擊倒,
不同技能有不同的攻擊模式/擊殺敵人的數目,也有近遠距離之分,
一些技能可以把敵人麻痺,鎖住等等,使敵人動彈不得,
唔單止咁,再配合不同大小,有不同障礙物的場地,令戰鬥更加唔會悶
總之係配合技能,戰略,實力,頭腦於一身的戰鬥模式吧!
不只是現在普遍online game單調的你打我,我打你~
真係好過引ga~[[bao_33]]
以前在香港,台灣,日本都好hit~~

其實,我都唔知我講得清唔清楚,你試下就知道~

原帖由 [H]nhk 於 28-3-2008 00:30 發表
個日本人 女黎a.a
你話點解收A_A

多數1-2頁人度
長假期個陣會多d

個論壇就唔知咩黎...我都唔知有d禁既野= =

你玩開米國? 米國我唔係幾熟路..以前試過開過一個人去米國做卧底= =
資源戰時提供情報...
唔知e+邊個國最勁呢@@? 上去睇下先~

my msn: chonsinkaichi@hotmail.com
我唔常on,但都可以add我~ 要講明咩事@@ 如果唔係我唔會add ga~

回復 支持 反對

原帖由 對不起]] 於 28-3-2008 02:36 發表

你未玩過幸福@@ 咁就要試下啦~

幸福係由日本出品,
現在,無論係戰鬥模式,任務系統,等等
都係全港台online game獨一無二的,(以前戲谷有幸福既時候就唔係既)

唔知你有冇玩過風色幻想系列既單機game,
戰鬥模 ...
仲有技能有速度之分 可以自已做出一d連技 點樣係1rd之內 做出最大傷害
而且國戰係人同人打 佢既變化唔係而家d hk 禁1 2 3 4 個d online game可以比

ps 無話邊個國勁d...連人比較少既果頓 都試過羅jo 8個資點...
    so 好難講邊個國勁-.-
回復 支持 反對

nhk有沒有msn?
我都識睇40%日文,因為我學過下,學到動詞果度give up左...
不過e+已經唔記得晒,
你叫我講我就唔識啦~
d任務內容原來都免免強強識睇,係d怪既名,npc名我唔記得~
睇番你比我個網先識睇
http://wiki.gamer.com.tw/wiki.php?n=STRUGARDEN%3A%E5%B9%B8%E7%A6%8F+Strugarden
回復 支持 反對

原帖由 對不起]] 於 28-3-2008 11:50 發表
nhk有沒有msn?
我都識睇40%日文,因為我學過下,學到動詞果度give up左...
不過e+已經唔記得晒,
你叫我講我就唔識啦~
d任務內容原來都免免強強識睇,係d怪既名,npc名我唔記得~
睇番你比我個網先識睇
http://wiki. ...
有 add jo 你
怪名同npc名 係蒼狼個度都睇到@@
回復 支持 反對

d日文變哂亂碼==
applocale又較唔到,點算...
回復 支持 反對

有冇一個程式可以改日幸D野變成中文?
我聽日講話有的!!!
有既可唔可以比我呀!!!
THX!!冇既話算啦!!當我冇講個~
回復 支持 反對

原帖由 LamHoYi 於 28-3-2008 22:26 發表
d日文變哂亂碼==
applocale又較唔到,點算...
點樣較唔到
講下詳細情形話唔定幫到你=]

原帖由 蒙奇•D•路飛 於 28-3-2008 23:12 發表
有冇一個程式可以改日幸D野變成中文?
我聽日講話有的!!!
有既可唔可以比我呀!!!
THX!!冇既話算啦!!當我冇講個~
應該就無...未聽過有d禁既程式...
回復 支持 反對