查看: 5924|回復: 17
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[抱怨專區] 普雷威真系好垃圾,無啦啦俾人鎖帳--更新中

咁我玩開商2早1、2個月轉左商1 id:紅鞋子
可能大家都有見過我ga
平日要返工7、8點 有機會去玩電腦._.
平時帶人升食魂同門達
課左一萬幾千左右啦
5月6日果日 因為番工做到太累無動力去升lv
我記得仲有個新手叫我帶佢升嫁好似叫金水
果日無升lv企左系大咖定漢陽果到
有去沖沖鬼ga沖左幾把鬼5連
到左9點幾太累頂唔順去左訓
訓醒就俾人鎖定保護 成個人即刻著晒火。
到左依家1:1搞緊解封,但系個人仲系好唔順氣。
日升夜升又無x玩高科技,走黎搞x我。(容我粗皮真系好想爆粗)
經過呢次對巨商ga熱情真系淡晒,
死ser我忍、回經我受、伏袋我抽,但系亂Q咁封ac點忍?d心機俾你咁搞
我小學開始玩巨商依家大學都畢左業
對巨商只系有個情意結,呢獲搞到我咩結都散晒啦,點樣仲有心機玩。
可能有人會話死ser系工作室搞搞震姐,我又覺得game ga穩定系代理ga責任,同埋工作室d人會咁傻倒自己米咩?死ser走q晒d玩家,
系到希望大家早d出坑啦。唔好俾呢個垃圾代理搞到你地啦。以前系我傻認為代理唔會亂x咁封人ac。太天真傻得太可愛啦
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Q詢問內容

我的ID(----------)在2016年5月6號被你們鎖定了,
在早前我也就此進行申訴。
在剛剛2016年5月25號又收到你們的信息說重覆查核了我帳號確定是有異常數據。故要維持鎖定,還叫我開巨商的時間請避免開其他程式以保障自己。
我想請問一下我的ID到底有什麼異常數據。
我花了這麼多時間還有金錢去玩,你們一句有異常就鎖了我ID幾個星期,
現在還說有異常要維持鎖定?
首先我玩遊戲沒有開什麼特別的程式。只有開RC語音、Skype還有Tencent QQ一邊聊天一邊玩。
收到這個信息我的感受除了憤怒還是憤努。
第一我要求你們解釋清楚所謂的異常到底是什麼?
第二我要求盡快恢復我的ID(----------)
就是你們這種你們漠視玩家權益亂搞的行為,
怪不得寒了這麼多玩家的心都退出遊戲沒玩。

A回覆內容

親愛的《巨商Online》玩家您好:

感謝您的來信,對於您的帳號鎖定案件狀況,基於慎重起見,相關單位已有將您帳號資料交由原廠進行覆查判定。經多重調查確認,該帳號確實有異常記錄,故仍依遊戲管理規章、條例持續鎖定。還請您日後進行遊戲時,請勿開啟不必要之程式,以免損及您的會員帳號使用權益。

有關於鎖定相關證據,此部份屬於公司機密,並可能包含其他玩家遊戲資料,基於個人資料保護法,與維護玩家會員權益,在此無法直接提供給您進行查詢,若您有其他疑慮建議您可以尋求【第三方公正單位】進行協調與確認,謝謝您。

謝謝您使用Web Mail(1:1)詢問,若是您還有其他的問題歡迎您隨時與我們反應。

近日天氣多變化,記得要攜帶雨具以防降雨發生喔~Playwith關心您^^

服務專線:(02)2656-0667 (服務時段:每日下午14:30 ~ 晚上23:00)
傳真專線:(02)2656-0381 (傳真時段:每日24小時接收)

Playwith.普雷威 敬上

-----------------------------------------------------------------------------------------
上述系原文黎 除左ID我刪走左,真系唔知講咩叫,無動力玩啦,以後普雷D GAME 無論有幾有關於佢 我都唔會玩啦 灰晒
回復

陰鳩公 我個AC打錯左身份證一個數字
比佢封左都冇得解
GG左
無玩成個月諗住上線玩下
一見到個鎖定保護個心離左下
回復 支持 反對

系無唸過封人會封到自己身上
回復 支持 反對

魔界幻龍 發表於 7-5-2016 21:38
呢度只係一個遊戲交流平台,上得黎都係想睇下野,係D有用或姐有意思既野

其實都唔少人講過或開post講呢個" ...

抱怨下,可能你唔會明啦。
我以前見到人地話俾人亂封第一個反應條友吹水姐。
一個代理有咩可能咁做。到發生左系自己身上。
第一個反應著晒火>申告>等得唔耐煩>抱怨
又無玩高科技無啦啦俾人咁搞換轉系你會點唸
洗咁多錢換不爽
回復 支持 反對

真係乜都冇用既話好快整返架姐
希望在明天呀嘛
不過話事話打錯幾次密碼就封左ip 封左又唔解返
搞到而家每次登入都用LAN先入到
回復 支持 反對

~如果~ 發表於 7-5-2016 16:19
真係乜都冇用既話好快整返架姐
希望在明天呀嘛
不過話事話打錯幾次密碼就封左ip 封左又唔解返

我打錯密碼封左ip sd信比佢 第二日起身就解返
回復 支持 反對

叫下都唔得,咩心態,咁易影響到就唔係巨商死忠啦
回復 支持 反對

cs555666777 發表於 8-5-2016 02:48
我打錯密碼封左ip sd信比佢 第二日起身就解返

我試過兩次 第一次佢幫我解左 第2次叫我自己搵網商改IP
我屋企固定WIFI IP黎 想改既話又要搞成壇野
回復 支持 反對

夾埋樓主口供~得出被封ac既人一般係做左d咩

就係層經企街掛網過~*

當然都有可能關你打過怪無神神彈個驗證比你打昵個問題事
回復 支持 反對

垃圾普雷威
回復 支持 反對