打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 講下自己的尋game過程

近排已經去到翻舊game出黎玩既階段

電腦上放左好多之前安落 但唔會掂既game

有艾爾之光(pvp系統無人玩) 彩虹汽泡(爛尾之作) 幻月之歌(經典無聊) 飛天歷險(啥?)

3隻常玩既game 三小俠(爛尾) 瑪奇(燒錢) 巨商(燒精神燒錢 成功感少)

一隻耐唔耐會玩既game KrazyRain

好啦...決定刪曬唔常玩既game 搵一個可以令我專注去玩既game

印象中彩虹冒險係habitsoft既野 決定由果度落手

http://www.hanbitsoft.com/ -> product

第一隻,寫住pangya

高爾夫球...感覺互動感少...唔會長玩 放棄

第二隻,neosteam

玩法創新,之前已經玩過...遊戲職業平衡度有待改善,唔打算番去玩

到第三隻,tantra,中文名查到叫天傳

一隻好game,但外掛盛行,代理商無能,連埋彩虹冒險一齊汁

第四隻,W.Y.D,前名叫命運,跟住改為運命

好似有別於一般的rpg,系統做得唔差,但我討厭玩一隻苦悶的升lv game,放棄

第五隻,Survival Project,中文叫彩虹冒險

唔通走去玩韓版咩...

第六隻,Granado Espada,中文叫王者之劍

好似有AI系統,應該會有好多活死人出現吧,放棄

第七隻,hellgate,中文叫地獄之門,似乎之前係日本既,之後俾左habitsoft代理

好似唔錯,但互動系統似乎不太完善,而且目前沒有任何試玩方法

第八隻,Mythos,中文叫創神傳

有興趣,但目前韓版係公測階段,而且看起來互動功能應該唔會強到去邊

第九隻,Popoming,中文叫波波米,似乎發現目標@_@

可以做彩虹冒險and三小俠既代替品,但似乎沒有後續既更新,遊戲處於爛尾階段,台版汁左,韓版官網找不到

到左最後,結果係無game岩玩

原本見到波波米好開心,唉...
回復

波波米一年前先公測.. 係因為..代理紅香蕉轉左T3TW先汁左..陰公-   .   -
回復 支持 反對

其實王者之劍唔錯;但係唔識做d任 覺得好苦悶- - 先唔玩
回復 支持 反對

地獄之門..
唔知幾多年前係戲谷個網戈到見到,
但係,唔知發生緊咩事
回復 支持 反對

我都想試下波波米...
回復 支持 反對

近排已經去到翻舊game出黎玩既階段

電腦上放左好多之前安落 但唔會掂既game

有艾爾之光(pvp系統無人玩)  ...
boby125 發表於 21-8-2010 08:14

最尾果隻好似elsword模式
回復 支持 反對

細個既時候比鄰居教,玩彩虹冒險,

係彩虹冒險入面比人教識埋打字,

過左兩三年,

比家姐帶左入翻滾小子(港版名稱:跑Online 現台版名稱:衝天跑),

不過,玩左一段時間就無玩,

最深刻係依到,

之後既時幾年就一直受到炒短線遊戲既污染啦......
回復 支持 反對

我覺得蒸氣幻想係好作...但無作宣傳...
接近結業邊緣,,,,
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

我都玩左幾年三小= =最終汁粒收場==很可惜我唔記得左gash主帳...我隻ac轉左台灣但冇得玩..天呀!!
地獄之門我好想玩= =但個死戲谷買落黎唔搞
回復 支持 反對