打印 上一主題 下一主題
收起左側

神泣廣告問題

關閉 [複製鏈接]
18# FHiu

那閣下有否曾經使用本人提出的方法進行解釋呢?
回復 支持 反對

orz 本人已經好耐冇上樂古了
點知一上樂古就彈出一個神泣廣告(重講左句野)
我果時真係o晒咀...
真係估唔到樂古有e d廣告
- 唉!! 之後好似比我老豆聽到 ((我老豆諗住我上成人網. 但係冇問我做咩  - -"
e+ 連解釋既機會都冇了 ...
回復 支持 反對

這廣告是存在問題

但要清楚,樂古不再是UID:1 所擁有

而係GAMEONE 所擁有,

神泣限制版在GAMEONE旗下的網頁設立討論區是沒有問題的

但廣告絕對不應該顯示,

神泣限制版討論區在進入前也應警告未滿18歲請勿諺入的字句
回復 支持 反對

樂古的做法同係兒童樂園買色情物品有咩分別?
回復 支持 反對

不是為錢問題 而家如花那個不接樂古會誠受歧視條例
而那個神泣 個女仔又唔係18+ 只係廣告聲音吸引玩家個人認為沒有不對
回復 支持 反對

請問那一句有問題
回復 支持 反對

不是為錢問題 而家如花那個不接樂古會誠受歧視條例
而那個神泣 個女仔又唔係18+ 只係廣告聲音吸引玩家個人認為沒有不對
悠月 發表於 25-1-2009 02:09

樂古是一個機構, 絕對有權不接受有任生意
舉個例, 而家有部份報紙檔貼告示聲稱不接受1、2毫, 但法律上完全係禁止上述行為;
然而, 報紙檔絕對有權唔做生意, 呢到係兩個問題;
同樂古差唔多
其次, 請問樂古將來的廣告全部張貼跟神泣限制版無大出入的廣告你也全盤接受嗎?
張貼廣告難道單單以一句:「是否18+」是介定屬於是否適合張貼於樂古?
那跟瘋人院跟GC一班版主經常到投訴區開帖這個行為有何分別?

你們也說樂古是Gameone的, 又說廣告是Gameone的說話(也就是老闆命令吧
這也不是管理層能力範圍以內可以做的, 為何還不關題?
回復 支持 反對

樂古是一個機構, 絕對有權不接受有任生意
舉個例, 而家有部份報紙檔貼告示聲稱不接受1、2毫, 但法律上完全係禁止上述行為;
然而, 報紙檔絕對有權唔做生意, 呢到係兩個問題;
同樂古差唔多
其次, 請問樂古將來的廣告 ...
〥逆天`而行′ 發表於 25/1/2009 10:25

樂古是gameone 所有

神泣限制代理商係gameone....
回復 支持 反對

3# 守衛~朗  

根本阿媽聽到成人網遊就已經先入為主,
難道會冷靜聽你解釋?

7# 七星彩傳說

第一,nakuz係提供一個良好的地方給人討論,多人
流,先有廣告,先有收入,係佢provide service to us

第二,次次入樂古都 ...
FHiu 發表於 2009-1-22 11:05 PM

我次次入親nakuz都要close喇叭......
回復 支持 反對

樂古是gameone 所有

神泣限制代理商係gameone....
米達麥亞 發表於 25-1-2009 10:35

為何不設定在該版出現這廣告..如果每次都出現這廣告跟聲音,又要解釋一番..

為何不解決該問題...或取消聲音..或是自行選擇接受廣告..

我不認為代理商為一切,應該還有其他的遊戲作代理..

那每一個廣告都出現這樣18歲以上的口號..

我相信樂古不久會被聲討,人流再不及以往

如果一意弧行要賣這廣告,做成的損失可能不止這一點

樂古的壇風本就比較潔淨,較適合青年人..

我相信大部份的會員都因為這一個賣點才選擇樂古,

如果以上的問題都做成不必要的衝突,為何不試就與代理商談談..

如果你能提供以上我提出這數點..相信代理商會作考慮廣告的問題性..

希望你能代我作意見的表達..
回復 支持 反對