查看: 12180|回復: 11
打印 上一主題 下一主題
收起左側

弓手5轉為什麼受歡迎??

如題....點解弓手5轉會甘既???

佢邊招既技能勁???

我想知 法師同弓手 我諗緊玩邊個=.=
回復

只係因為高攻
咁岩又光屬-_-
打死地多經升得快-_-
實際上係廢卡一張-.-
回復 支持 反對

........
5轉弓卡唔可以話廢..大技真係好多同好勁
但係,而家個個人一要組弓手,就問佢有無5轉
令到d人一玩弓手就係要不惜一砌去拎5轉弓卡(我都係[[ipk (27)]] )
弓手一直無人組,但有左5轉,個個都想組弓手,因為清怪勁,我張卡好低job打死地都有5千幾一下
回樓主,光弓16job同20job都好好清,仲有10job都算ok,就算係2job果招都打到3格..
至於好唔好用...真係見仁見智...我個人覺得5轉係弓手中最勁(可能我低lv,未識用到3轉)
不過同你講一講,玩弓手,最好要有咁上下財力

以上係我個人意見,希望你可以知道中意玩咩職^^
回復 支持 反對

原帖由 紫天樂 於 27-6-2008 00:36 發表
........
令到d人一玩弓手就係要不惜一砌去拎5轉弓卡(我都係[] )
弓手一直無人組,但有左5轉,個個都想組弓手,因為清怪勁,我張卡 ...

同意,弓5點會廢  pk都可以屈机
仲有,,係死地如果想3個人1個ser
我諗弓5係唔可以少左
回復 支持 反對

原帖由 紫天樂 於 27-6-2008 00:36 發表
........
令到d人一玩弓手就係要不惜一砌去拎5轉弓卡(我都係 )
弓手一直無人組,但有左5轉,個個都想組弓手,因為清怪勁,我張卡好低job打死地都有5千幾一下
回樓主,光弓16job同20job都好好清,仲有10job都算ok,就算係2job果招都打到3格..
至於好唔好用...真係見仁見智...我個人覺得5轉係弓手中最勁(可能我低lv,未識用到3轉)
不過同你講一講,玩弓手,最好要有咁上下財力

以上係我個人意見,希望你可以知道中意玩咩職^^

攻擊力高不代表強-_-
另外五轉弓唔係多大技而係無單技-_-

原帖由 kkoo@ 於 27-6-2008 00:53 發表

同意,弓5點會廢  pk都可以屈机
仲有,,係死地如果想3個人1個ser
我諗弓5係唔可以少左

正如我所說
弓五轉只是高攻咁岩係光屬
並非真正強大
nos並不只有死地e個地方
自從nos改左版後不能用其他屬性既精靈後
五轉弓已經唔可以一張卡玩哂成個遊戲

弓五轉pk屈唔到機架-_-
技能射程太短
單對單時毫無優勢  
用咒1轉打時既話仲會比人屈返轉頭-.-

刺客有吸攻2秒無敵+出血效果
巡守有2冰封1暈1太陽彈  仲有中箭
點都比五轉弓好

以上全屬我個人經驗v_v
我張五轉弓都88job了-.-
我拎黎同20job既巡守同刺客比較而已.......在pvp方面

回復 支持 反對

但係3轉pvp都5可以話勁...(我正係用刺客打5轉光弓)
4轉我無,5知係點
pvp最勁係2轉
5轉都係同3轉咁上下(屈5轉劍同咒)
但5知點解d人話3轉pvp勁,

仲有就係要睇下個對手係咩職
打劍最好係2轉弓
打咒(3轉除外)用1轉打都ok,秒左佢
回復 支持 反對

原帖由 紫天樂 於 27-6-2008 16:24 發表
但係3轉pvp都5可以話勁...(我正係用刺客打5轉光弓)
4轉我無,5知係點
pvp最勁係2轉
5轉都係同3轉咁上下(屈5轉劍同咒)
但5知點解d人話3轉pvp勁,

仲有就係要睇下個對手係咩職
打劍最好係2轉弓
打咒(3轉除外)用1轉打都ok,秒左佢

刺客pk勁係因為
就算對方防高血厚
都可以靠出血做到唔錯既傷害
而且吸攻後可移動
唔似劍刃要企定定吸攻
仲有黑霧 除左同咒打都十分見效
有時對方係血牛二轉劍
用二轉弓未必有效過用刺客-.-  <---以20job既弓卡挑70job左右既二轉劍來說
回復 支持 反對

弓3轉 同1轉用黎PVP都幾好... 見到有個6X弓用3轉弓隻死左70LV 5轉弓, 而1轉招貫穿 都幾正  打咒(唔計3轉咒)1流...  咁我想知- -打3轉咒...弓應該用咩卡打@@?  5轉弓要黎打死地同打暗怪,係P場冇咩著數(個人FEELING).

回復 支持 反對

高攻囉-3-....
打野快清丫-3-..
可是本人中光劍多d

回復 支持 反對

我pvp用2轉弓a_a但係講到光弓有乜用喇喎,,,,,,清時\口/打p石._.清怪,,,仲有最重要o既係,,,,,,,,死地!(謎之音:你鍾意o既未用3轉打囉=v=)
回復 支持 反對