xmen 發表於 19-7-2008 11:24:53

<神兵4> 第23期 絕對地獄

睇神聖無敵人間呢part真係睇到悶悶地,拎咁多頁黎講阿天內心同黑死鬥爭一幕亦有拖戲之嫌。神聖既設定太無敵,而家根本冇人夠佢打,咁仲點講落去呢?全書講神聖為左要返宇外流化,所以捉左阿天,用佢體內既晶元培養多一粒石出黎。最後迅雷唔升仙,落左黎打算同神聖抽。

一直覺得出阿天前世既靈魂係敗筆,本來可以講阿天由無名小卒慢慢進步,一有前世今生,烘住佢要功力大進之餘,仲要破壞左之前「奇石開竅主,進步一日千里」既設定,而家咩招都係前世學埋既,冇晒追睇阿天成長既感覺。好喇,到迅雷而家離體喇~(我仲攪唔明點解佢會上左阿天身,又唔見其他前世會咁?) 咁樣本來話佢有返前世記憶就會有前世武功既設定又破壞左..唉~~真係越睇越亂。由最初期期等佢出,到而家睇完一次覺得悶....真係唔知點講好。d畫仲係keep住既,但係個故事太亂,令到小弟無所適從,知道好多朋友頂唔順cut書喇~~我唔想做cut書o個個呀~~~唔該寫返順個故事啦~~~﹗

靛.羽.風.蓮 發表於 20-7-2008 01:19:44

回復 樓主 的帖子

怎麼看都覺得迅雷較有主角樣,紀農夫既然魔化了,乾脆就改當奸角算啦!

oohk123 發表於 20-7-2008 10:38:52

樓主好岩啊!!!而家我越睇越亂!!!!仲有阿天好似冇咩出位咁!!!

好多期都係睇阿天俾人玩!!!阿天好被動!!!

幾時先可以睇阿天主動啊!!!

仲有心藍唔係有神道魔訣咩!!點解佢唔俾神聖又唔俾阿天???

佢到底想點????

anson45hg 發表於 20-7-2008 13:29:31

同樓主意見一致

我也有點想CUT書...

神武光輝 發表於 21-7-2008 17:44:27

都重係幾好睇[]起碼唔會悶啦!
頁: [1]
查看完整版本: <神兵4> 第23期 絕對地獄